Till, från och hur du tar dig runt i New York

New York

Det går ofta att hitta billiga flygbiljetter till New York, ibland runt 3000 kr t/r. Du kan flyga både direkt från Arlanda eller via mellanlandning i Europa eller USA. Continental Airlines och Iceland Air har ofta fördelaktiga resor till New York. SAS flyger dagligen till New York från både Arlanda och Köpenhamn.

New York har tre flygplatser i närområdet: JFK, härifrån kan du ta bussen till Manhattan som tar en timme. Newark, landar du här tar du dig in till Manhattan med tåg på 40 minuter. Och La Guardia. Från La Guardia går det bussar varje halvtimme vilka tar runt 45 minuter.


Ta dig runt i New York

Tunnelbana
New York har en av världens största och billigaste tunnelbanor. Dessutom rent och säkert. Tunnelbana är det snabbaste sättet att ta sig runt i New York. Enkel resa kostar 2 dollar. Kan vara fördelaktigt att köpa dagskort eller veckokort. Köp veckokort eller tiogångerskort i någon av tunnelbanenedgångarna. Finns antingen hos spärrvakterna eller i automaterna som tar sedlar eller kontokort. Korten för obegränsade resor är extremt prisvärda ifall du tänkt resa mycket.

Klicka här för att se New Yorks tunnelbanesystem >>

Buss
Bussnätet är väl utbyggt så om du har tid, ta bussen, det är en upplevelse att passera genom olika delar av stan och se passagerarna skifta. Kom ihåg att man måste ha jämna mynt (2 dollar), det finns inte en chans att växla av chauffören.

Taxi
Vad är mer typiskt för New York än en gul taxibil? Taxibilar finns i överflöd, billigt och snabbt för det mesta, men tar lite mer tid i rusningstid. Kostar ca 10 dollar från downtown till uptown.

Bil
Inte så svårt som det verkar. Kräver uppmärksamhet, men ger en möjlighet att komma till svårnådda delar och snabb överblick. Vill du boka hyrbil så gör det via Flygvaruhuset.

Header
Subject
Body
Footer