Till, från och hur du tar dig runt i Miami

Miami

Miamis flygplats heter MIAMI INTERNATIONAL AIRPORT och ligger en mil utanför Downtown. Från flygplatsen kan du ta dig in till stan med Supershuttle vilket är minivans som är blåmålade, buss, hyrbil eller taxi.

Buss är det billigaste färdmedlet men det är också det krångligaste. Bussarna går ungefär var 40: e minut på vardagar. Vill du åka till South Beach direkt kan du åka buss J som tar ca 1 timme.

Det bästa sättet att ta sig in till stan om du reser ensam är med Supershuttle. Supershuttle-bussarna samlar ihop folk utanför bagagehallen och kostar runt 13 dollar till Downtown och
omkring 18 dollar till South Beach. Supershuttlebussarna går dygnet runt.

Är ni många går det lika bra att ta taxi. Taxi kör på fasta priser till ett antal zoner i Miami. En taxi till Downtown kostar runt 20 dollar. Till zon 4, South Beach, kostar det cirka 25 dollar. Var beredd att lägga några extra dollar i dricks till chauffören.


När du flyger till Miami kan du även landa på FORT LAUDERDALE–HOLLYWOOD INTERNATIONAL AIRPORT som ligger ungefär en mil från Fort Lauderdale och cirka fem mil från Miami.

Du kan ta dig härifrån med buss, tåg, taxi eller hyrbil. Gratisbussar går från flygplatsen till Fort Lauderdale Airport Tri-Rail station, därifrån tar du tåg mot Metrorail Transfer Station, sedan mot Governmente Center i Miami. Härifrån tar du taxi eller lokalbuss till din slutdestination.

En taxi hela vägen från flygplatsen till South Beach kostar runt 60 dollar.

Ta dig runt

Ska du mest befinna dig vid South Beach under din semester behöver du inte ta dig särskilt långa sträckor. Det räcker med ett par pigga ben och ska du ta dig någon längre sträcka kan du använda dig av taxi.

Ta dig runt med bil

Miami är, precis som många andra städer i USA, välanpassat för biltrafik och att ta sig runt i staden med omnejd på bästa sätt är att göra det  med just bil. Vägarna är breda och bra. Skyltarna är tydliga och stadens vägar är byggda i ett rutnätssystem, som gör det lätt att hitta.
Ska du hyra bil i USA krävs inte att du har ett internationellt körkort men det kan vara bra att ha ett ändå om du planerar att köra mycket bil.

Hyr bil hos flygvaruhuset >>

Header
Subject
Body
Footer