Områden och stadsdelar i Miami

Miami

DOWNTOWN. Miamis downtown består nästan bara av kontor. Detta gör att stadsdelen efter arbetstid är i stort sett folktom. Under de senaste åren har lyxiga bostadshus börjat byggas i downtown för att få Miamis centrum mer levande.

CORAL GABLES, »City Beautiful«. Sydväst om downtown ligger ett område som ofta kallas för Miamis vackraste. Coral Gabels är ett av USAs första planerade samhällen och stod klart i mitten av 1920-talet. Området är fullt av  friskt gröna palmer, fontäner, breda gator och pastellfärgade hus med terrakotta tak.

COCONUT GROOVE är ett extremt populärt område i Miami. Här finns mängder av designbutiker och lyxiga varuhus. På Virginia Street ligger Coco Walk, en omåttligt populär samling småbutiker och
butikskedjor, som erbjuder det mesta du kan tänkas behöva av kläder, musik- och skor.

MIAMI BEACH är den delen av Miami dit de flesta turister reser. Bor du vid Miami Beach behöver du inte röra dig i särskilt banor för att få en härlig semester. Det är här du hittar South Beach, de berömda art decóhusen, långa sandstränder och ljummet vatten och det berömda paradstråket Ocean Drive. Längst Ocean Drive hittar du mängder av restauranger, barer, kaféer och butiker.  Några gator längre upp ligger två av miamis största nöjesgator. Washington Avenue och Collins Avenue.


LITTLE HAVANA. Ett av Miamis trivsammaste och mysigaste områden är Little Havanna. När du hamnat här känns det lite som att du landad i Kuba. Här hittar du cigarrbutiker, glada salsa toner och mörk rom. Det här är exilkubanernas stolthet och många av de restauranger och butiker som ligger i området är kopior av de som invandrarna en gång i tiden hade hemma i riktiga Havanna.


LITTLE HAITI är, precis som Little Havanna är exilkubanernas område, de invandrade Haitiernas område. Little Haiti sträcker sig mellan North East 55th Street och North East 70th Street. I dag är det ett område fyllt av färg, mat och spännande kultur men var ändå försiktig då området tyvärr är drabbat av en del fattigdom och uteliggare. Undvik området efter mörkrets inbrott.


DESIGN DISTRICT täcker fem gator, från North East 36th Street till 41st Street. Området har sedan 1920-talet och framåt utvecklats till att bli centrum för heminredning i Florida. Förut var detta enbart ett område för inredningsarkitekter men idag är butikerna mecka både för glada amatörer och proffs. 

Header
Subject
Body
Footer