Resguide Miami: Sol, palmer och lata dagar på beachen

Miami

Miami är en stad det glittrat om ända sedan 50 talet när filmstjärnor och fotomodeller köpte sommarhus här. Det var så staden fick sitt rykte som glamourstaden nummer ett. I dag är Miami mer en turistort för medelklassen men det är fortfarande samma saker som lockar människor att resa hit som på 50-talet. Värmen, svajande palmer, det blågröna havet, sandstränderna och som pricken över i, allt som en storstad har att erbjuda i form av klubbar, barer, restauranger, shopping och höga skyskrapor.  

South Beach, är den nedre delen av Miami Beach och är också den mest populära. Här finns de häftigaste nattklubbarna, den bästa shoppingen och trendigaste restaurangerna. På South Beach finns också art deco-distriktet, en av världens bästa platser att betrakta art deco-arkitektur från 30-talet. Här finns flera hundra byggnader i underbara färger, de flesta hotell och all bidrar de till att skapa en speciell stämning.

Även om Miami har rykte om sig att vara en stad fylld av glitter, glamour och dollarstinna turister så är det bara en del av sanningen. Miami är också en kulturell smältdegel. Staden har starka influenser från Haiti, Jamaica och framför allt Kuba. Människorna och den karibiska kulturen gör Miami till en färgsprakande palett med värme och ett stort hjärta.

Header
Subject
Body
Footer