Utflyktsmål, butiker & shopping i Los Angeles

Los Angeles

Beverly Hills. Om du bara har en dag i jättestaden Los Angeles, hyr då en bil och kör till Beverly Hills. Här är det lugnt och du kan promenera runt utan att känna dig kufisk i den annars så bilburna staden. Husen här är värda att titta på ett tag. En del av dem är arkitektoniska katastrofer, andra mästerverk. Här bor kändisarna. Är du nyfiken på att se hur vissa av dem bor, köp då en karta vid Sunset Boulevard som talar om vem som bor var.

Rodeo Drive, Beverly Hills. En av världens mest berömda shoppinggator och även en av världens lyxigaste. Här står limousinerna parkerade på rad och här handlar bara de med de riktigt stora plånböckerna. Butiker med namnen Gucci, Lalique, Versace och Christian Dior ligger på rad. Gatan har även varit med i en rad filmer. Det var bland annat här Julia Roberts shoppade i Pretty Woman.

Manns Chinese Theatre och Walk of Fame. Fler än 2 000 marmorstjärnor ligger i trottoaren på delar av Hollywood Boulevard. Stjärnorna är försedda med namn på kända personer inom nöjesbranschen. Alldeles intill ligger Manns Chinese Theatre där superkändisar också gjort hand- eller fotavtryck och skrivit in sina autografer i cement, framför biografens ingång.

EL Pueblo. Los Angeles äldsta stadsdel grundad 1781. En liten by mitt i storstaden och ett stadshistoriskt monument. Gå längs Olvera Street, ät churros (en spansk-mexikansk variant av munkar) och du får en smak av det mångkulturella Los Angeles.

Venice och Santa Monica. Gör som Los Angelesborna själva – njut av havet. Åk hit sen eftermiddag, vandra längs den mycket rena och välskötta stranden och se solnedgången. Det är romantiskt, svalt och atmosfären andas tidigt 70-tal. Efter solnedgången är det dags för en middag på en av Santa Monicas härliga restauranger.

Turistinformationen ligger på  Janes House Square, 6541 Holllywood Blvd, Hollywood eller 239 S Beverly Dr, Beverly Hills.


Butiker och Shopping

För oss vanliga dödliga som inte har råd att shoppa på dyra Rodeo Drive så är Los Angeles fyllt av spännande butiker och varuhus där du kan välja och vraka bland det mesta.

Third Street Promenade, Santa Monica. En av Los Angeles få gågator. Här finns det mesta bland kläder och inredningsprylar. Ungdomligt och livligt.

Venice strandpromenad. Marknadsstämning och hippiekarneval varje dag. Bäst fredag eftermiddag. Gott om billiga kläder, smycken, solglasögon, rökelse och konst.

Tower Records. En jättelik skivaffär med extremt kunnig - och cool - personal. Finns bland annat på 8801 W Sunset Blvd, West Hollywood, men kolla också i området där du bor.

Grand Central Market, 315 S Broadway. Inomhusbasar med närmare 50 försäljningsställen; frukt och grönsaker, restauranger och det legendariska China Café.

Bergamont Station, 2525 Michigan Ave, www.bergamotstation.com. Mer än 20 konstgallerier i en oanvänd spårvagnshall. Möbler och glas, samlarföremål, fotografier och målningar.

Header
Subject
Body
Footer