Mat, dryck och nöjen i Los Angeles

Los Angeles

I gratistidningen Los Angeles New Times finns aktuell information om restauranger, film, teater, musik och nattliv i staden. Tidningen hittar du nästan överallt, i varje gathörn och på varje bar. En perfekt nöjesguide till det mesta som staden har att erbjuda.

The Abbey, 692 N Robertson Blvd, www.abbeyfoodandbar.com. Ett omtyckt ställe i hjärtat av West Hollywood som lockar en blandad mängd av människor. Köket serverar en inspirerad mix av klassiska maträtter som kyckling och lax. Prisläge: Billigt.

The Griddle Café, 7916 Sunset Blvd, Hollywood. Ät frukost eller lunch här, eller brunch på helgen. Om du väljer det senare alternativet, förbered dig på att det kan vara lång kö utanför. Prisläge: Billigt.

Locanda Veneta. 8638 W 3rd St. Norditaliensk restaurang med vitlök som en av de främsta ingredienserna. Restaurangen sätter innehållet och råvarorna framför matlagningskonsten. Prisläge: Mellan.

Twin Palms, 101 W Green St. Ägs av Kevin Costners ex-fru, Cindy Kostner och är känd för palmerna som beklär uteplatsens tak. Menyn innehåller fisk och kött samt medelhavsinspirerad mat som pizza och pasta. Livespelningar på helgerna och happy-hour en timme om dagen. Prisläge: Mellan.

Barer och nattklubbar

Martini Lounge, 5657 Melrose Ave. Här framträder Los Angeles allra senaste stjärnor som spelar rock.

House of Blues, 8430 W Sunset Blvd, West Hollywood, www.hob.com/venues/clubvenues/sunsetstrip. Baren är lite av en turistfälla, men livemusiken är bra. Här spelas allt från blues till rap och metal. Fantastiskt ljud och en otroligt lustig byggnad.

Viper Room, 8852 W Sunset Blvd, vid Larrabee Street, West Hollywood, www.viperroom.com. Los Angeles kanske mest kända klubb som en gång i tiden ägd av superkändisen Johnny Depp. Klubbens kändisskap kommer från en tragedi: det var här som legenden River Phoenix dog av en överdos.

Whiskey A Go Go, 8901 Sunset Blvd, www.whiskyagogo.com. Klassisk rockklubb där bland andra The Doors och Janis Joplin blev kända och hittade en publik.

Header
Subject
Body
Footer