Resguide Los Angeles: En stad fylld av sol, film och oändliga möjligheter

Los Angeles

Los Angeles, en gigantisk stad som det är svårt att få grepp om. Man kan nästan inte prata om Los Angeles som en stad, det är mer en region som rymmer hela 80 mindre städer. Städer så som Hollywood, Santa Monica och South central. Men något som representerar hela Los Angeles är film, sol och hälsa.

De flesta förknippar nog denna Kaliforniska jättestad med stadsdelen Hollywood och oändliga mängder filmer, glitter och glamour. Hit kommer människor från hela världen för att söka lyckan som skådespelare, regissörer och producenter. Vissa lyckas, många misslyckas men det är ändå möjligheternas stad där människor drömmer om berömmelse och rikedomar.

I Los Angeles lyser solen nästan jämt, året om, från en blå himmel och temperaturerna är sällan under 20 grader. Livsstilen som anammats av de flesta går i hälsans tecken. Längst den flera mil långa kustremsan är det konstant fullt med joggare, cyklister, inlinesåkare och folk som promenerar i raskt tempo. De solbrända, glada människorna som bor här älskar att träna och äta hälsosamt. Den hälsosamma livsstilen verkar ha kommit för att stanna i Los Angeles

Tar du dig till södra Kalifornien för att ta del av Los Angeles jättelika nöjesutbud ska tänka på en sak – hyr en bil. På grund av Los Angeles storlek är det omöjligt att upptäcka staden utan bil. Den kommunala trafiken är nämligen mycket dåligt utbyggd och sträckorna alldeles för långa.

Header
Subject
Body
Footer