Resguide USA: gigantiska världsstäder, storslagen natur och allt där i mellan

USA

Man brukar säga att USA är landet som har allt och visst stämmer det. Här finns den storslagna naturen med Klippiga Bergen, Grand Canyon och de vackra palmerna på paradisön Hawaii.  Här finns små fiskebyar, pittoresk landsbygd, gigantiska världsstäder, tropisk hetta och skidåkning i världsklass. Här finns några av världens främsta museer och vi ser mer film och lyssnar på mer musik från USA än något annat land.

USA är också kontrasternas land. Här lever några av världens rikaste människor men också några av världens fattigaste. Konstgjorda städer som Disneyworld samsas om utrymmet med fantastiska naturreservat. Här kan du också äta precis vad du vill, alla smaker och kök från jordens alla hörn finns representerade, trots att det även finns en del skräpmat. 

USA brukar också beskrivas som landet där allting är stort och det stämmer. Maten serveras i jättelika portioner, husen är höga, bilarna stora, motorvägarna breda. Kanske är det inte så konstigt då landet i sig själv är så enormt stort. Vill du enklast ta dig runt i USA är det bästa att åka bil. Hela infrastrukturen i landet verkar vara byggd för att du ska äga en bil. Bussnätet och tågrälsen är inte alls lika välskött som vägarna.

Header
Subject
Body
Footer