Utflyktsmål, butiker & shopping i München

Munchen

Alte Pinakothek, Neue Pinakothek, Pinakothek Moderne. Tre konstmuseer i världsklass och, som anses vara Tysklands främsta, ligger sida vid sida. Välj museum efter tycke och smak. Alte fokuserar på de gamla europeiska mästarna, Rembrandt, Rubens med flera, Neue på 1800-talet och det tidiga 1900-talet och Moderne på samtida, modern konst.

Marienplatz. Hjärtat av den gamla staden. Kolla in klockspelet i nya rådhuset, Stefanskyrkan och gamla rådhuset.

Englisher Garten (Engelska parken). I en av Europas största stadsparker umgås öldrickare, badsugna, surfare och allt där emellan. Engelska parken är Münchens främsta rekreationsområde.

Olympiapark. Byggt för OS 1972, med det 290 meter höga Olympiatornet som det mest iögonfallande landmärket. Åk upp i tornet och njut av utsikten.


Schwabing. Bohemiskt område som blivit trendigt och nyrikt under senare år. Fina jugendhus och mycket barer och kaféer där du kan slå ihjäl timme efter timme med att bara titta på folk över en kopp kaffe.

Shopping

Maximilianstrasse är Münchens lyxiga paradgata när det gäller shopping. Här ligger dyra modebutiker och juvelerare på rad.

Glockenbachviertel och Gärtnerplatzviertel har många spännande småbutiker inom mode, musik och design, och i på Türkenstrasse i Maxvorstadt hittar du många udda antikaffärer och annat.

Header
Subject
Body
Footer