Mat, dryck och nöjen i München

Munchen

Kao Kao, Tulbeckstrasse 9. Trevlig thailändsk restaurang med god mat och bra priser.

Bratwurstherzl, Dreifaltigkeitsplatz 1. Klassisk bayersk mat i trevlig miljö bredvid Viktualienmarkt.

Prinz Myschkin, Hackenstrasse 2. Av många ansedd som stans bästa vegetariska restaurang.

Fraunhofer, Fraunhoferstrasse 9. Traditionella tyska rätter i ny tappning. Ligger i Gärterplatzviertel.

Hundskugel, Hotterstrasse 9. Münchens äldsta restaurang som grundades redan 1440.

Nattliv och nöjen


I München finns fler ölhallar och ölstugor än någon annanstans. Det är bara att slinka in och du får garanterat en trevlig kväll.

Hofbräuhaus, Am Platzl 9. Münchens största och mest aktningsvärda ölhall är värt ett besök. Det är inte stadens trevligaste hak, men storleken imponerar.

Alter Simpl, Türkenstrasse 57. På denna klassiska ölstuga har mängder av bohemer och kulturpersoner sänkt en ölsejdel genom årens lopp. Författare som Thomas Mann och Hermann Hesse var stamgäster på sin tid.

Atomic Cafe, Neuturmsstrasse 5, www.atomic.de. Långlivad och ungdomlig klubb i Altstadt med betoning på dans och indiemusik. Har konserter med ”up and coming” artister då och då.

P1, Prinzregenterstrasse 1. Ett av stadens trendigaste och lyxigaste ställen. Här får du garanterat en glimt av det rika och vackra folket som roar sig.

Kultfabrik, Grafingerstrasse 6. Område med olika klubbar i Haidhausen, öster om floden Isar. Detta var tidigare ett alternativt område där mängder av rave fester hölls. Platsen gick då under namnet Kunstpark Ost. Nuförtiden mer mainstream. www.kultfabrik.info

Bayerische Staatoper, Max Joseph Platz 2, Anses vara ett av världens främsta operahus och är himmelriket för dig som älskar klassisk musik. Fokus ligger på tyska och centraleuropeiska kompositörer. www.bayerische.staatsoper.de.

Header
Subject
Body
Footer