Resguide Tyskland: Alperna, Oktoberfest och pulserande storstäder

Tyskland

För många människor är Tyskland ett genomfartsland som måste passeras på väg längre ner på kontinenten på bilsemestern. Detta har gjort att landet fått den oförtjänta stämpeln som lite tråkigt. Nästa gång ni är på bilsemester, stanna ett tag i detta underbara land och upptäck att det har mer att erbjuda än bara bra motorvägar.

I södra Tyskland ligger Alperna vackert belägna med slingrande vandringsleder, fantastisk skidåkning och dramatiska sluttningar. Att besöka de tyska alperna är lika underbart både sommar som vinter. Bayerns huvudstad, München, förknippas oftast enbart med den årliga Oktoberfesten men här finns så mycket mer än bara öl. Här bubblar det av centraleuropeisk historia. Mängder av vackra gamla hus blandas med modern kultur och ungdomlig prägel i form av trendiga nya barer och klubbar.

I de södra delarna av landet kan du också uppleva avskilt belägna kloster, landsbygdsbryggerier och små sjöar. Du får heller inte missa att stanna i några av Tysklands alla små medeltida byar och städer: Celle, Freiburg, Bamberg med flera. Här finns Tysklands verkliga tradition och skönhet. Du kastas hundratals år tillbaka i tiden till korsvirkeshus, kullerstensgator, gnisslande hästskjutsar, schnitzlar och mustig öl. Så nära men ändå långt borta från högljudda, tråkiga Autobahn.

Även Tyskland huvudstad Berlin är mycket väl värd ett besök. Denna fantastiska stad har mer historia i sig än någon annan europeisk huvudstad. Under årtiondenas gång har staden varit centrum för världsliga historiska händelser. Det var här 1900-talets katastrofer planlades och staden delades upp i öst och Västberlin och blev symbol för kalla kriget. Inte förens 1989 föll berlinmuren och staden blev en igen. Sedan dess har Berlin fått tillbaka mycket av den forna glans den hade innan förra seklets elände började, och mer än så. Sedan återföreningen har Berlin återfunnit sin roll som norra Europas kulturcentrum nummer ett. För kreativa människor världen över har Berlin nästan samma status som New York. Det är i Berlin det senaste inom musik, konst, design och arkitektur händer. Tyskland har även ett antal andra stora metropoler som är värda ett besök. Hamburg, Köln och Frankfurt är alla fantastiska, pulserande storstäder.
Header
Subject
Body
Footer