Resguide Prag: En guldkantat stad fylld av spiror, palats, ölstugor och kultur

Prag

Du som inte besökt Prag ännu, gör det genast! Tjeckiens huvudstad är nämligen Europas i särklass vackraste. Den tävlar dessutom med Paris om att vara den mest romantiska, vilket gör Prag till ett perfekt weekend resmål. Hela staden är doppad i guld. Här möts du av vackra valvbroar över floden Vltava, trånga gränder och smala kullerstensgator. Palats, spiror och blommande köksbärsträd. Arkitekturen är storartad med ett koncentrat av Barock och gotik som blandas med lummiga parker och slitna arbetarkvarter.

Men Prag är såklart inte bara mäktig arkitektur. Prag är kultur, musik, mat och dryck. Operan är storslagen, stadens jazzscen är vida känd och många anser att det Tjeckiska ölet är det bästa i världen. Besök någon av stadens alla ölstugor och njut av en Pilsner Urquel eller Staropramen. Maten du får i Prag är mycket Tjeckisk. Här serveras Surkål, Pragskinka och underbara korvar.

Att semestra i Prag är heller inte jätte dyrt. Det är idag inte lika billigt som det var för 10 år sedan men du får ändå väldigt mycket för dig reskassa.  Prag är en stad att trivas i och återvända till och ger du dig ut utanför de mest turisttäta områdena kommer du att få se ett Prag som är vackrare och mer äkta än du någonsin kunnat föreställa dig.

Header
Subject
Body
Footer