Utflyktsmål & shopping i Phuket

Phuket

Wat Chalong är Phukets största och mest berömda buddisttempel. Hit kommer idag många thailändare för att bli välsignade och för att få en tygbit runt vristen, den sägs föra tur med sig.

Leam Promthep, här kan du njuta av fantastisk solnedgång vid den södra spetsen av Phuket.

Marknaden i Phuket stad. Lukter, smaker och ljud från en livlig marknad. Här frossar du i underbara frukt- och grönsaker, botaniserar bland kryddor, olika sorters chili och annat smått och gott. Överallt bland stånden servas god thailändsk gatumat. Här finns smak med curry, grillade rätter eller wokat. Priserna i affärerna bredvid marknaden är låga precis som på själva marknaden.

Phuket FantaSea, en temapark som på kvällen blandar thailändsk kultur med specialeffekter, elefanter och akrobatik.

Turistkontoret finns på adress 73-75 Phuket Road.

Shopping

Inne i Phuket stad kan den som vill shoppa i moderna butiker och välja bland ett stort utbud. Staden har även en rad roliga marknader att besöka.

Thailändskt siden. Thailändskt siden tillhör det finaste i världen och kan köpas till ett lågt pris. Du kan låta skickliga skräddare sy upp det plagg du vill ha. Perfekt för dig som vill ha en vacker aftonklänning eller kanske din brudklänning.

Hantverk: Bergsfolken i norr gör fina broderier, kläder, väskor, smycken, paraplyer, solfjädrar, silversmide, bronsarbeten och keramik.

Mat. Köp med roliga burkar och spännande kryddor hem. En energikälla när vintermörkret faller hemma i köket.

Header
Subject
Body
Footer