Resguide Phuket: för dig som älskar lata dagar på stranden

Phuket

Thailands största ö, Phuket, är en plats som varje år lockar miljoner turister med sina fantastiska sandstränder, korallrev, grottor, buddistiska tempel och heta nattliv. Phuket är ett av svenskarnas favorit resmål i Thailand och det är inte konstigt att förstå varför.

Är du ute efter att koppla av, sola, bada, snorkla, dyka eller spela golf har du kommit helt rätt. Phuket är en fantastisk plats att koppla av på och när du har tröttnat på att sola och bada kan du bege dig in till Phuket stad, en mysig liten ort där du som gillar shopping kan botanisera på marknader och i moderna butiker. Phuket stad har även en hel dal bra restauranger att besöka.

Från Phuket tar du dig även enkelt ut till andra närliggande öar på bara några timmar. Phuket ligger i Phang Nga-viken och du kan enkelt besöka Ko Phanak där det bor strandsatta ormar och apor eller de vackra Phi Phi öarna som för många blivit sinnebilden för Thailand då de ofta avbildats på vykort och i turistbroschyrer. För många representerar Phi Phi öarna paradiset på jorden.  Längs fastlandets inskärningar och uddar finns både gummiplantager och fängslande mangrovekanaler. I Panya bor fiskarfamiljer på en by byggd på pålar.

Header
Subject
Body
Footer