Utflyktsmål, butiker och shopping i Bangkok


Bangkoks Nationalmuseum, är ett av Sydostasiens största museum med över tusen föremål som ger en god kännedom om Thailands historia, kultur och konst. Väl värt ett besök.

En klassiker i Bangkok är den flytande marknaden, vid Damnoen Saduak ca 10 mil från Bangkok. Marknaden är som bäst tidigt på morgonen då kvinnor i stråhattar anländer i sina båtar fulla av grönsaker och frukt.

Wat Po, är Bangkoks äldsta tempel. Här finns den vilande buddhan som är hela 46 meter lång och 15 meter hög. Ett annat tempel väl värt ett besök och som gör sig bäst i solnedgången är Wat Arun. För att komma hit tar du färjan från Tha Thien och njut sedan av det lugna tempot i tempelträdgården. En oas i staden.

Vackra Grand Palace och Wat Phra Kaew, stora palatset och smaragdbuddhans tempel i  Ratanakosin är ett måste att besöka vid en resa till Bangkok. Smaragdbuddhan är uthuggen ur ett stycke jade och är den mest högaktade i hela Thailand. Här finns även mängder av fantastiska byggnader, palats, tempel, pagoder och mytologiska figurer.


En båttur på floden Chao Phraya är ett billigt och roligt nöje. Åk med Chao Phraya Express norrut till Tha Phibun Songkhram (Nonthaburi). Båtturen erbjuder inte bara fina vyer över staden och livet på floden, väl framme i Nonthaburi är det roligt att fynda på den lokala marknaden.


Shopping och butiker i Bangkok

Shoppingen i Bangkok är fantastisk. Utbudet kolossalt och priserna alltid låga. Här finns allt från lyxiga shoppingcentrum till  små unika marknader där du kan göra riktiga fynd.

Vid Chatuchak park ligger helgmarknaden Chatuchak. Här finns mängder av stånd där det säljs kläder, klockor, läder, väskor och musikinstrument. Här finns även gott om små restauranger.

Bobe market är billigt, kul, väldigt thailändskt och priserna är iögonfallande låga. Här hittar du allt från märkesplagiat till barnkläder. Mycket tillverkas direkt i denna jättelika labyrint av kanaler, slussar, tygbalar och jutesäckar.

Siam paragon. Mycket av shoppingen i Bangkok är lokaliserad runt Siam Square. Här ligger även Siam paragon, ett gigantiskt varuhus. Här finns allt det senaste inom mode, gourmetmarknad, showroom för bilar, fitnesscenter och biopalats.

MBK. Mycket populärt shoppingkomplex som är mer som en basar. Här är det kaotiskt och myllrande med ett brett utbud av varor. Sortimentet sträcker sig från kläder, kikare och konserver till teateranläggningar för hemmet. Priserna är innerstans lägsta och kvaliteten okej.

River City affärscentrum är ett shoppingcentrum i flera våningar med lite dyrare varor av hög kvalitet, som kläder, skor, smycken, och konst.

World Trade Center. Västerländskt shoppingcentrum i flera våningar med märkeskläder, bokhandlar, leksaker och restauranger.

Header
Subject
Body
Footer