Till från och hur du tar dig runt i Bangkok

Att ta sig till och från Bangkok från Sverige och resten av Skandinavien är enkelt. Det går många reguljär flyg hit som resenärerna kan välja mellan. Bangkoks flygplats ligger 25 km öster om staden och det går en buss från flygplatsen in till stan varje kvart. Bussresan tar ungefär 30-60 minuter och din biljett kostar ungefär 150 bhat.

Det byggs en tåglinje mellan Bangkok och flygplatsen och när denna är klar kommer resenärer att kunna ta sig med tåg in till staden på endast 15 minuter.

Ta dig runt i Bangkok

Bangkok anses ha världens mest intensiva trafik och det kan vara skön att undvika den även om buss är ett mycket billigt färdmedel att ta sig runt med. Bussarna är ofta i mycket gott skick med luftkonditionering och gott om utrymme. Även taxi är ett mycket billigt transportmedel men åk bara i bilar med taxameter och undvik rusningstrafiken som är mellan 7-10 och 15-20 på dagarna.

Bangkoks mest berömda färdmedel är Tuk-tuken, den trehjuliga motorcykeltaxin. Dessa går oftast snabbare att åka med än buss och taxi när trafiken är tjock men det är också betydligt mycket dyrare och du får i dig mängder av avgaser genom att färdas på detta sätt. 

Vill du slippa ta dig fram i den intensiva trafiken kan du välja mellan Bangkoks Skytrain eller stadens nya, moderna tunnelbana. Både Skytrain och tunnelbanan är mycket nya, snabba transportmedel där du färdas i en behaglig, luftkonditionerad miljö antingen över den smått hysteriska gatutrafiken eller under den. Ett annat optimalt sätt att färdas genom Bangkok är med båt på floden.

Klicka här för karta över tunnelbanesystemet i Bangkok >>
 
Bangkoks centralstation heter Hua lamphong, vilket på thai betyder stor högtalare. Detta är en plats där det vimlar av resenärer på väg till eller från staden via tåg. Centralstationen är belägen nära floden, Chinatown och templet Wat Traimit.

Header
Subject
Body
Footer