Mat, dryck och nöjen i Bangkok

Bangkok

Det Thailändska köket är ett av de bästa i världen och att äta en måltid här är en lika stor upplevelse som att äta middag på en stjärnkrog i Paris eller New York. Den enda skillnaden är att här har du råd att smaka och prova allt. En middag på en mellanklassrestaurang kostar dig nämligen bara ca 50 kronor.

Var du än äter, på trottoarkök eller lyxrestaurang, så väntar förstklassiga smakupplevelser. Just i Bangkok är maten extra bra. Här finns hela Thailands smakspektra samlat; eldig isaan, sydthailändskt, chiangmaikorv och skaldjur från Siambukten. Här finns också mat och smaker från resten av Asien så som Indien, Kina, Vietnam, Laos och Japan. För dig som ändå föredrar mer västerländsk mat så hittar du denna på Sukhumvit Road och i lite mindre omfattning på Khao San Road.

För dig som vill äta thailändskt, gott och så billigt som möjligt ska besöka någon av matmarknaderna.


Tips på restauranger i Bangkok 

Eat Me, Pipat 2. Snyggt, speciellt, stimmigt och med en nästan i överkant bra service. Väldigt omtalat, och nästan alltid fullt. Beställ i god tid. Mixat kök av australiskt, thai och medelhav. Skinnfåtöljer och vita väggar, några platser finns också på en balkong. Prisläge: Mellan–Dyrt.

Reflections, 85 Soi Ari, Phaholyothin, skytrain till Ari. Denna ännu oupptäckta restaurang och hotell är en explosion i kitsch. Rosa, knallgult, ljusblått och plast. Thaimat och japansk. Vänligt och skojigt. Prisläge: Mellan.

Bang Poo Seafood, Samut Prakan. För att besöka denna restaurang så krävs en dagsutflykt till förorten Samut Prakan. Flera nybyggda restauranger ligger längst ut på en pir omgiven av en horisont av fiskebåtar. Många thailändare går hit, men nästan inga turister. Förträffliga fisk- och skaldjursrätter till mycket rimliga priser. Resan hit är definitivt värt det. Bang Poo Resort. Prisläge: Billigt.

Supatra River House, 266 Soi Wat Rakhang, Thanon Arun Amarin. Här serveras utmärkt thaimat, som inte lämnar någon besviken. Du har utsikt över Chao Phraya-floden och gratisbåtar tar dig över floden från Tha Maharat- piren, vid gatan Thanon Maharat (strax söder om Nationalmuseet). Prisläge: Mellan. 

Nöjen i Bangkok

I Bangkok kryllar det av barer och nattklubbar och här finns något för alla smaker, oavsett om du vill ta det lugnt eller dansa hela natten lång.

Moon Bar (Vertigo), 21/100 South Sathon Road, (skytrain till Lumpini). Moon Bar (Vertigo) ligger på taket av Banyan Tree, 61 våningar upp. Utsikten härifrån är oslagbar.

Water Bar, 107/3 Th Rangnam, tel 02-642 76 99. När du besöker Thailand måste du prova den lokala whiskyn Mekhong. På denna thaibar är rutinen kring att blanda en whisky med cola, sodavatten och is en respektfull rutin.

Bed Supperclub, 26 Sukhumvit Soi 11 (skytrain till Nana), tel 02-651 35 37, www.bedsupperclub.com. Bangkoks mest futuristiska bar. Du betalar för innehållet i drinkarna, men lika mycket för upplevelsen av inredningen, som är något av en korsning mellan rymdskepp, solarium och jättelik frys. Bed Supperclub är en mer trendigt och uppklädd bar och passar därför inte för dig som vill känna pulsen av Bangkoks gatuliv iförd flip-flops och linne.

Absolute Bangkok, 23/51 Zone F, Royal City Avenue, i slutet på Thanon Petchaburi, tel 02-203 06 69. Baren består av tre våningar, och är en av de bästa och trendigaste barerna för dem som vill dricka drinkar och samtidigt ha möjlighet att dansa. Absolute Bangkok ligger lite nordöst om Sukhumvit.

Q Bar, 34 Sukhumvit, Soi 11. Väldigt trendigt, mörkt och med superproffsig barpersonal. En återfödelse av en berömd klubb i Saigon med samma namn fast miljön känns som hämtad från New York. Det är hit världskändisarna går när de är på besök i Bangkok så håll ögonen öppna. Helger kostar inträdet 500 baht. Två drinkar ingår i priset.

Header
Subject
Body
Footer