Resguide Bangkok – Sydostasiens största metropol

Bangkok

I Thailands huvudstad Bangkok bor närmare tio miljoner människor. Detta är Sydostasiens största metropol och en härlig blandning av skyskrapor, glittrande palats, modern tunnelbana, stora marknader, andlighet och historia. Staden är ett  myller av dofter, färger och ljud. Den gamla världen möter den nya i Bangkok och miljonstaden retar alla sinnen.

Här finns kanske världens bästa mat och det spelar ingen roll var i staden du äter, chansen är stor att du äter ditt livs bästa måltid. Här blandas gatukök med lyxrestauranger och smakerna är intensiva och varierande, precis som staden själv.

Bangkok, som sägs vara en av världens mest intensiva städer, har ingen riktig stadskärna utan är ett lapptäcke av flera olika stadsdelar. Genom hela staden rinner den stora floden Chao Phraya. Den slingrar sig genom Den gamla staden, Bangkoks historiska hjärta, Chinatown med sina livliga marknader och trånga gränder och Thon Buri på västa flodkanten med ringlande båtkanaler och ett lugnare tempo än på andra sidan floden.

De flesta invånarna i Bangkok är buddister och är liksom övriga invånare i Thailand, ett leende, vänligt folk. Besökare och turister  rapporterar att Bangkok är en av världens trevligaste miljonstäder och även säkraste. Håll ändå uppsikt över pengar och väskor vid tågstationer, bussterminaler och flygplatser. Polis har tfn 191, engelsktalande turistpolis 1155. Ambulans tfn 1554/1646 och brandkår 195.

Header
Subject
Body
Footer