Resguide Thailand – vänligheten och leendenas land

Thailand

Thailand är beläget mitt i Sydostasien, mellan Sydkinesiska sjön och Indiska oceanen. Thailand är svenskarnas absoluta favorit resmål och den plats på jorden dit vi återkommer år efter år mer än till något annat land. För många turister är Thailand paradiset på jorden. Detta tackvare det tropiska klimatet, långa, underbara kustlinjer och småöar, perfekta för sol, bad, snorkling och lata dagar. Även möjligheten att tryggt och välorganiserat uppleva den vackra, exotiska djungeln, till fots, på flotte eller från elefantryggen lockar resenärer från hela världen.

Upplevelserna är lättillgängliga i Thailand, både i städer och på landsbygden och det är enkelt att resa inom landet. Dessutom är det billigt att semestra i Thailand. Här kan du bo bra, äta gott och shoppa utan att belasta plånboken allt för hårt. Det finns gott om marknader för den köpsugna och den som prutar kan göra verkliga fynd.

Det thailändska köket tillhör ett av världens bästa och det finns en chans att du kommer att äta din bästa måltid någonsin när du besöker landet. Här finns ett enormt utbud av råvaror och mängden av rätter och kärleken till maten gör att måltiden blir en upplevelse för alla sinnen. Sött, surt, starkt och nyttigt, och alltid serverat som ett konstverk.

Thailändarna är ett vänligt folk som alltid har nära till ett leende och de är stolta över sitt land och sin kultur. Ungefär 90 procent av landets 65 miljoner invånare är theravadabuddister. Religiösa riter är en del av vardagslivet och närmare 30 000 tempel smyckar det bördiga landet.

Header
Subject
Body
Footer