Mat, dryck och nöjen i Stockholm

Stockholm

I Stockholm kan du äta allt mellan högt och lågt. Du kan äta allt från en grillad korv med mos på gatan till fantastisk gourmetmat på Edsbacka krog som är belönad med två stjärnor i michelinguiden. Det finns något för alla smaker.

Indian Garden, Prisvärd och pålitlig indier vid hippa Hornstull. Har många gånger blivit prisad för sin fantastiska mat och härliga miljö. Prisläge: Billigt. Heleneborgsgatan 15, www.indiangarden.se.

Ki-Mama, Observatoriegatan 13, Sushibaren Ki-Mama på Observatoriegatan ser inte så mycket ut för världen med handmålad skylt och inredning av enklaste slag. Men låt inte utsidan förvilla dig - den här lilla anspråkslösa restaurangen hör till Stockholms absolut bästa
sushirestauranger.  Prisläge: Billigt.

Tranan, Karlbergsvägen 14, www.tranan.se. Populär kvarterskrog som serverar svensk husmanskost i lyxigare variant. Bar i källaren som dock är stängd sommartid. Prisläge: Mellan.

Restaurang Mårten Trotzig, Västerlånggatan 79, t-bana Gamla stan. Ska man som turist ändå iväg och se Stockholms smalaste gata som ligger vägg i vägg med den här krogen så passar ett besök alldeles utmärkt. Man får riktigt Gamla Stan-känsla och fantastiskt god mat. Välj
mellan att sitta i restaurangen, i köket eller på innergården. Prisläge: Dyrt.

Gondolen, Stadsgården 6, t-bana Slussen. Ta hissen från slussen rakt upp och du har en av Stockholms bästa utsikter. Gondolen är aldrig fel med sin fantastiska utsikt och svävande känsla. Satsa på en god och exklusiv middag i restaurangen, en Bellini i baren eller en varm choklad med vispgrädde i skinnfåtöljerna efter en vinterpromenad på Djurgården. Prisläge: Dyrt.

Barer och klubbar

UnderBara Bar, Östgötagatan 33 (t-bana Medborgarplatsen). Trevlig bar som ligger i en gammal fotostudio och tidigare biograf, i hjärtat av Södermalm. Här, bland tjocka mattor och skinnfåtöljer, får du snart en mysig hemma-hos-känsla. UnderBara Bar har ofta gäst-dj: s, liveartister och klubbkvällar. Öppet till 01.00.

Sturecompagniet, Sturegatan 4 (t-bana Östermalmstorg), www.sturecompagniet.se. Kanske Stockholms vackraste nattklubbslokaler. Klubben ligger i vad som tidigare var Sturebadets hus, som från början är från 1800-talet. Sturecompagniet har varit ingång i mer än 16 år och populariteten har gått i vågor. Just nu är klubben populär igen och har en given plats på Stockholms största rummelplats, Stureplan. Vid tolvtiden på fredag och lördagskvällar möts man vid entrén av en kompakt vägg av ryggar, som alla vill in till partyt. Öppet till 03.00.

Café Opera, Operahuset, Karl XII: s torg (t-bana Kungsträdgården),  www.cafeopera.se. Den klassiska nattklubben och baren i Kungsträdgården som har varit i ropet ända sedan 1980. Den vackra lokalen har funnits ända sedan 1895 och inredningen är underbar. Café Opera var under 80-talet Stockholms trendigaste nattklubb, men förlorade helt sin status som innekrog på 1990-talet. Nu är dock anseendet återställt och köerna ringlar återigen långa i Kungsträdgården om nätterna. Öppet till 03.00.

Kvarnen, Tjärhovsgatan 4, www.kvarnen.com. Legendomspunnen ölhall vid Medborgarplatsen.  Stamhak för allt från nattjobbande journalister till fotbollsklubben Hammarbys fans. Öppet till 03.00.

Header
Subject
Body
Footer