Till, från och hur du tar dig runt i Göteborg

Göteborg

Om du flyger till Göteborg landar du antingen på Landvetter eller Göteborg City Airport. Landvetter ligger 2,5 mil utanför staden och härifrån flyger flygbolag som SAS, Malmö Aviation, Finnair och Norwegian. www.landvetter.lfv.se

Från Göteborg City Airport flyger främst lågprisbolag, Ryanair och Air Berlin. www.goteborgcityairport.se.

Till och från de båda flygplatserna går det att åka med Flygbussarna in till city. www.flygbussarna.se.

Kommer du från någon annan svensk stad är det kanske mest troligt att du tar dig hit med tåg eller buss. Bussarna kör till Nils Ericsonterminalen som ligger i direkt anslutning till Centralstationen. www.sj.se. www.swebusexpress.se, www.vasttrafik.se, www.safflebussen.se.

Till Göteborg går också flera färjor från Frederikshavn i Danmark och Kiel i Tyskland. www.stenaline.se, www.directferries.se.

Ta dig runt

Då Göteborg inte är en särskilt stor stad och även ganska platt så passar den sig utmärkt för att ta sig runt i till fots. Behöver du vila fötterna är det bästa sättet att ta sig fram i staden med det klassiska transportmedlet för Göteborg, spårvagnen.

En bra utgångspunkt för resandet är Brunnsparken som fungerar som en knutpunkt för spårvagnsresorna. Kom ihåg att spårvagnsföraren inte säljer några biljetter. Betala i stället din biljett i en myntautomat på spårvagnen eller köp till exempel ett Maxirabattkort 100 på Västtrafiks kundservice eller på valfri Pressbyråbutik.

Om du planerar att åka mycket, men under en begränsad tid, kan du ladda ditt kort med 24 eller 72 timmar. Alternativt kan du köpa ett Regionen Runt-kort som gäller i 24 timmar på nästan all kollektivtrafik i hela Västra Götaland. www.vasttrafik.se.

Köper du ett Göteborgskort får du inte bara inträda till mängder av museer och liknande utan du åker även gratis med kollektivtrafiken.

Vill du ta dig fram på två hjul kan du hyra cykel hos Cykelkungen, Chalmersgatan 19, www.cykelkungen.se.

Header
Subject
Body
Footer