Resguide Göteborg: välkommen till Sveriges vackra västkust

Göteborg

Göteborg är Sveriges näst största stad och ligger vackert beläget på den klippiga västkusten. Hit kommer turisterna för att njuta av det salta havet, vågorna, de vackra klipporna, den sköna atmosfären i staden och allt vad Göteborg har att erbjuda vad gäller nöje och storstadspuls. Konkurrensen om turisterna i Sverige är självklart huvudstaden Stockholm men många föredrar atmosfären och stämningen i Göteborg. Här känns allt lite enklare och människor uppfattas mer sorglösa.

Göteborg är fyllt av små guldkorn och vattenhål där du kan hämta andan och känna att tiden står nästan stilla. Ät gigantiska bullar på kaféerna längs Hagas kullerstenstäta gator, titta på glasblåsarna i Kronhusbodarna eller sätt dig vid vallgraven mitt i stan och se Paddanbåtarna glida förbi.

Det bästa med Göteborg är att du har nära till det mesta. Bad, museer, underhållning och ett pulserande nattliv. Besök gärna Göteborgs konstmuseum, Naturhistoriska museet eller Världskulturmuseet. För dig som älskar närheten till havet så går det smidigt att ta sig ut till Näset för att bada från klipporna eller att ta båten ut i skärgården. För dig som känner för något mer livat, vad sägs om att ta en tur i någon av attraktionerna på nöjesfältet Liseberg? Ta en öl eller två på avenyn eller festa loss på härliga Andra Långgatan. 

Header
Subject
Body
Footer