Resguide Sverige: Knäckebröd, kurbitsmålningar och IKEA

Sverige

Sverige har en storslagen natur som ständigt lockar turister till vårt avlånga lilla land i norr. Hälften av Sveriges yta är täckt av skog, resten av landet består av vild, karg natur i norr och stora slätter och gröna fält i söder. Utöver detta finns mer än 100 000 sjöar över hela landet.

Men Sverige är såklart inte bara vacker natur. Här finns ett helt smörgårdsbord av kultur och traditioner sträckta över hela landet. Här finns dans runt midsommarstången uppe i Dalarna, ljuvliga kräftor på sensommaren, dopp till kaffet och några stänk kryddat brännvin. Här finns Stockholms skärgård, västerbottenost och faluröda stugor med vita knutar. Midnattssol vid treriksröset och mängder av knarrande snö och frost på rutorna en mörk decembermorgon.  Sverige är också knäckebröd, kurbitsmålningar och glasriket Småland. 

Det som satt Sverige på kartan utomlands är design, IT och teknikutvecklingen, ABBA och framför allt IKEA.  Om Sverige nämns i någon film - då ingår det ofta i samma mening som orden sex och frigjordhet. Myten om den svenska synden lever kvar än idag.
Header
Subject
Body
Footer