Till, från och hur du tar dig runt i Palma de Mallorca

Palma De Mallorca

Flyg

Du kan ta dig med flyg från Sverige till Palma med flygbolag som Spanair eller Lufthansa via mellanlandning nere i Europa. 

Palmas internationella flygplats är stor och modern och har plats för allt som hör en internationell flygplats till, från taxfreebutiker och valutaväxlingskontor till matställen och barer. Flygplatsen ligger åtta kilometer öster om Palma och för att ta dig in till stadens centrum kan du åka flygbussar. Flygbussarna stannar vid Passeig de Marítim och går ungefär en gång var 15: e minut.

Vill du ta dig in till stan med taxi kostar detta oftast mer än 20 euro. En del taxibilar kör med fasta avgifter till ett antal platser runt om i staden.


Båt

Befinner du dig i Barcelona eller Valencia kan du ta dig till Palma med båt. Resan tar ca 3h 45min med snabbfärja och upp till 7-8 timmar med vanlig färja. Det går flera avgångar per dag med ett antal sjöfartsbolag. En enkel biljett om du reser med ordinarie färja kostar runt 20 euro.

För mer information om hur du tar dig mellan fastlandet och Mallorca med båt hittar du här: www.trasmediterranea.es, www.iscomar.com och www.balearia.net


Ta dig runt

Ska du mest ta dig runt i det centrala Palma behöver du antagligen inte ens använda dig av ett transportmedel. Ett par pigga ben räcker. Vill du ändå ta dig runt lite snabbare eller ta dig utanför stan så har Palma ett väldigt bra utvecklat bussnät.  

Busstationen hittar du vid Placa Espanya. Buss nr 2 går genom centrala Palma och även röda turistbussar kör genom Palma och stannar på en rad olika ställen. När du hoppar på betalar du en 24-timmars biljett, som gör att du kan hoppa av och på hur många gånger du vill under ett dygn. Bussen går till en rad sevärdheter både i och strax utanför Palma. Turerna går ungefär var 20: e minut och i högtalarsystemet (via hörlurar) går det att få information om de olika platserna på ett antal språk, bland annat svenska. Turistbussarna stannar bland annat vid Placa Rei Joan Carlos I, i ena änden på allén Passeig des Born.

Header
Subject
Body
Footer