Mat, dryck och nöjen i Palma de Mallorca

Palma De Mallorca

Längst med paradgatan Passeig Maritimo, ligger restauranger och lyxyachter på rad. Men här kan det ibland kännas onödigt dyrt att äta och dricka. För dig som hellre söker det lite mer genuina spanska köket med ljuvliga tapas ska bege dig till stadsdelen Santa Catalina, mysiga El Born eller La Llotja. I så gott som varenda källare och bar kan du avnjuta spanska smårätter

Att äta gott i Palma är inte svårt. Här finns mängder av restauranger att välja på. Från matmarknader och tapasbarer till toppdesignade restauranger i den övre prisklassen.
 
Tänk på att många restauranger har stängt söndagar och under lågsäsong som infaller under januari till april. De flesta större restaurangerna tar kort, men på mindre barer och kaféer föredras kontanter.

Restaurangtips

Fabrica 23 är döpt efter sin förra adress, men har nu flyttat ett par kvarter bort. Den ligger i trendiga Santa Catalina och är en modern restaurang. Maten är vällagad och baserad på det mallorcanska köket, men tillagas på ett tilltalande sätt med influenser från andra europeiska kök. En huvudrätt kostar runt 15 euro. C/Cotoner 42.

Taberna La Bóveda är en av Palmas populäraste restauranger bland Palmaborna själva trots att restaurangen ligger i turisttäta Sa Llotja-området. Med utsikt över Palmas kustremsa serveras stans bästa Pa amb oli, den spanska motsvarigheten till bruschettan. Mycket populärt ställe så se till att boka bord i förväg. Glöm inte att beställa från den ambitiösa vinlistan. En middag med vin går på 300 kronor och uppåt. C/Boteria 3

Bahía Mediterráneo ligger i vad som en gång var Palmas finaste hotell och bjuder på såväl storslagen utsikt som storslagen mat och service. Vyn från restaurangens sommaröppna terrass är det bästa med hela stället. Det är sagolikt vackert. Glöm inte kameran! Passeig Marítim 33.

Lizarran Utpräglad, baskisk tapaskrog med upprymd stämning och bra priser på mat och dryck. Öppet ända från klockan nio på morgon och beläget mitt i centrala Palma. Pris per tapas: 8 euro och uppåt.
C/Brondo 6.

Barer och klubbar

 
Palma går inte i dvala på vintern men det är betydligt lugnar puls i staden under lågsäsongen. Men under vår, sommar och höst är det fullt drag på stadens nattklubbar. Partyt drar igång sent så kom tidigast vid tolv- eller ett på natten. Klubbar kan byta ägare, inriktning och namn med relativt korta mellanrum. Dubbelkolla klubbarna nedan innan du hoppar in i taxin för ett besök på någon av dem.

Idem. En av Palmas snyggaste barer. Här kan du njuta av både ett glas rött och en kopp välgjord cappuccino. Tunga röda gardiner och soffor, spotlights och krossat glas skapar en atmosfär av värme, klass och nytänkande. Här är du långt ifrån de sterila, moderna och minimalistiska barerna. Idem ligger i den trendiga stadsdelen Santa Catalina, på C/San Magi 15A.

Made in Brazil. Härlig brasiliansk krog där samba spelas caipirinhas serveras i mängder. Ligger på Passeig Marítim 27. Öppet mån, tor och sön till 03.45, på helgerna till 04.00.

Tito’s är Palmas största nattklubb. Tito´s har en fantastisk design både utvändigt och invändigt. Kromat stål och stora glaspartier skapar en vågad, snäv och futuristisk stil. Nattklubben rymmer sex barer och lasershower. Musiken som dominerar är house och pop på hög volym.  Tito’s huvudingång ligger på Placa Gomila, men det finns också en ingång från Passeig Marítim 33. Öppet juni–mitten på september alla dagar till 06.00, mitten på september–maj öppet till 06.00 tor–sön. Inträdet ligger vanligtvis på 15 euro.

El Garito är en mindre och något mindre hysterisk bar/klubb, vars besökare stilmässigt lutar åt surfar- och hippiehållet. Kända dj: s spelar ofta på helgerna. El Garito ligger vid den lilla marinan C’an Barbarà, inte långt från Pacha och Tito’s. Fre–lör öppet till 04.30, sön och tor till 04.00.

Header
Subject
Body
Footer