Resguide Madrid: en stad som aldrig sover

Madrid

Att spanjorerna gillar att festa och stanna ute långt in på småtimmarna är känt över hela världen. Att stanna uppe hela natten är något som definitivt gäller i huvudstaden Madrid. Här sker det mesta av det sociala livet på barer och kaféer och hemmet har inte samma centrala roll här som hemma i Sverige. Under en kväll på stan brukar ett antal barer besökas och de flesta slutar inte förens det är dags för frukost som även denna gärna äts utomhus. I Madrid är tempot alltid högt.

En naturlig utgångspunkt i Madrid är Puerta del Sol, ett torg, en vägkorsning och en metrostation. I närheten ligger det medeltida torgen Santa Ana, Plaza Mayor och slottet Palacio Real. Åt andra hållet finns Paseo del Prado. Väljer du att promenera på Calle Preciados så har du hamnat på Madrids bästa shoppinggata.

Madrid är en stad som har något för alla. För dig som vill njuta av ensamheten kan hyra en roddbåt och ge dig ut i Parque del Retiros konstgjorda sjö, för den konstintresserade finns här alla möjligheter i världen. Här finns nämligen Pradomuseets världsberömda konstsamlingar. De dans och kulturintresserade kan besöka klassiska flamencouppvisningar, de shoppingtokiga ta del av det enorma utbud av skor och väskor som gjort Spanien känt i shoppingvärlden och älskar du mat är du verkligen i rätt land. Det spanska köket är fyllt av saffransdoftande paella, tapas och fruktig, svalkande sangria.
Header
Subject
Body
Footer