Resguide Gran Canaria: En semesterfavorit som aldrig går ur tiden

Kanarieöarna (Las Palmas)

Utanför Nordafrikas kust ligger de sju spanska Kanarieöarna som under årtionden varit självklara resmål för turister från hela världen. Det som lockat människor hit år efter år är bland annat det underbara klimatet. Här är det nämligen sommar året runt.  På Kanarieöarna finns något för alla då var och en av de sju öarna har sin egen karaktär. Lanzarote har ett vackert vulkanlandskap, Fuerteventura har sina långa, vidsträckta stränder, Klippiga Teneriffa där du även finner en snötäckt bergstopp, La Gomera med sina djupa, gröna skogar, de minsta öarna  El Hierro och La Palma och så förståss Gran Canaria som har lite av allt. Gran Canaria beskrivs ofta som en hel kontinent i miniatyr, där variationerna är stora i varje väderstreck. De södra delarna är bergiga och torra och de norra delarna gröna och bördiga. Det är alltså i söder som solen lyser som mest. Sandstränderna avlöser varandra på sydöstra kusten, medan inlandets bergslandskap ofta besöks av äventyrslystna fotvandrare och cyklister. I väst möter klipporna de enorma vågorna från Atlanten.

Gran Canaria är ungefär lika stort som halva Gotland och här bor ca 800 000 personer. Människorna som är bosatta på Kanarieöarna kallas Canarios och är ett mycket vänligt folk. De är lätta att ta kontakt med och stannar gärna för att prata i snabbköpet eller på torget. Attityden är avslappnad och man tar varje tillfälle att klä upp sig och äta ute.

Öns huvudstad, Las Palmas, är en modern, trendig storstad. Här hittar du små, mysiga barer, ett gungande klubbliv och ett restaurangutbud som i vilken spansk storstad som helst. En spännande sevärdhet i staden är Casa de Colón, (Columbus hus) som ligger i en gammal välbevarad stadsdel med typisk kanarisk arkitektur.
Gran Canaria har ett stort utbud av stränder, men tröttnar du på att ligga på playan så finns även gott om museer, konstgallerier, musik och teater, golfbanor och vandringsleder.
Header
Subject
Body
Footer