Till, från och hur du tar dig runt Costa del Sol

Malaga

Ta dig hit

När du flyger till Costa del sol landar du i Malaga på flygplatsen Pablo Ruiz Picasso Airport. Det billigaste sättet att ta sig in till Malaga stad är med buss som går varje halvtimme direkt utanför ankomsthallen. Resan tar ca 20 – 30 minuter. Slutstationen för bussen är Paseo del Parque vid gamla stan där de flesta turister bor. Se till att du går av här och inte vid bussterminalen Estación de Autobuses.

Du kan även välja att ta dig in till Malaga med tåg. Det tar ca 13 minuter och tågen går en gång i halvtimmen nästan hela dygnet runt. Ska du till Fuengirola kan du också ta tåget. Den resan kostar ca 2 euro och tar 10 minuter.

För dig som ska till Marbella tar dig billigast hit med buss som går ca 20 turer om dagen under sommarmånaderna. Bussen går tio turer om dagen under lågsäsongen oktober till juni.

Ta dig runt på solkusten

Det bästa sättet att ta sig runt till de olika kuststäderna är att göra det med hyrbil.

Att köra bil på Costa del Sol är oftast relativt enkelt. Kvaliteten på vägarna är överlag bra
och skyltningen på de större vägarna är exemplarisk. Trafiken i de större städerna kan ibland vara stressig och spanjorernas vana att parkera i höger körfält med varningsblinkers påslagna kräver att du skärper din uppmärksamhet. Dessutom är skyltningen inne i städerna inte lika bra som ute på de stora vägarna. Ofta ser man inte skylten förrän man är inne i korsningen där man skulle ha svängt.

N-340 eller A-7 är namnet på den stora väg som sträcker sig längs kusten och genom städerna. Det blir snabbt trafikstockning här och en del påfarter saknar accelerationssträcka vilket kan göra det farligt ibland.

Om man ska åka en längre bit längs kusten är det bättre att välja nya AP-7, en betalväg med rejäla påfarter och lugnare trafik. Det blir lite dyrare men du kan vara säker på att komma fram helskinnad.

Ska du köra bil på solkusten är en bra karta a och o. Michelins Andalusien-karta (nr 578) går att köpa på bensinmackar och i en del bokaffärer i Sverige. Försök också få tag på så många stadskartor som möjligt innan du ger dig iväg beroende på vart du tänkt att åka. Eftersom Spanien är medlem i EU räcker ditt svenska körkort för att få köra bil.

Vill du inte köra bil men ändå ta dig längst kusten så går en komfortabel tåglinje längst hela kusten och länkar samman städerna. Tåg linjen går mellan Mallaga och Fuengirola . Det går även gott om bussar mellan kuststäderna.

Header
Subject
Body
Footer