Områden och stadsdelar i Costa del sol

Malaga

Malaga är Spaniens sjätte största stad och är Costa del Sols huvudstad. Många turister ser aldrig Malaga utan flyger endast hit och beger sig sedan direkt ut till någon av badorterna vilket är synd eftersom Malaga har mycket att ge som turiststad. Här finns en anrik historia, en gammal mysig stadskärna, trendiga shoppingkvarter, mängder av barer och kaféer och museer i världsklass. Dessutom hittar du här långa stränder, fantastisk mat och dryck och ett underbart klimat. En stad att älska helt enkelt.

Torremolinos är en av kustens äldsta turiststäder. Från början, för över 50 år sedan, var Torremolinos en liten fiskeby men som sedan explosionsartat växte till en turistort med stora hotellkomplex. Torremolinos har hotellkapacitet för en kvarts miljon turister och antalet barer och restauranger verkar oändligt. Torremolinos pulsåder är gågatan San Miguel. Här flanerar folk för att shoppa, äta eller
bara spana på andra. För dig som söker det mer genuina är inte Torremolinos rätt plats.

Fuengirola är svenskarnas favorit stad på solkusten. Vart du än tittar kan du se skyltar som gör reklam för svenska frisörer, mäklare och hantverkare. Här finns även svensk kyrkan och en svensk skola. Det finns till och med ett Sibyllagatukök och det genuint spanska känns långt borta. Fuengirola är dock ett lugnare och billigare alternativ till de intensiva grannstäderna Torremolinos och Marbella. Vill man ha en paus från solandet på stranden kan man gå på Fuengirola Zoo eller besöka den stora marknaden på Recinto Feríal som hålls på tisdagar.

Marbella är solkustens lyxigaste och dyraste stad. Här bor ca 100 000 människor och många av dem tillhör Europas jetset. Marbella har under åren som gått rustats upp och blivit mer och mer lyxigt.
Tröttnar man på all ytlighet finns en nära tillflyktsort i Marbellas, den gamla stadsdelen. Här ringlar sig de trånga gränderna uppåt och du är omgiven av trädgårdar och torg som ståtar av grönska.  Några kilometer väster om Marbella ligger Puerto Bañus, som är raka motsatsen till Casua Antigua. Det här är eliten av lyx fäste. Hamnen är fylld av yachter. Längs den så kallade »golden mile« ligger de största nattklubbarna och är du intresserad av att se kändisar är det hit du ska åka. I Puerto Bañus finns också ett kasino och flera shoppingcenter.

Es tepona har en annan karaktär än de andra städerna på västra Costa del Sol. Här finns jordbruket och andra verksamheter sida vid sida med turismen. Es tepona är inte lika exploaterat och Allt utgår
inte från turisternas preferenser. Här finns inga stora hotellkomplex utan hotellen liknar vanliga lägenhetshus. Utanför staden ligger golfbanorna tätt och längst stranden löper en bred strandpromenad. Följer du strandpromenaden västerut kommer du fram till hamnen där doften av grillad fisk ligger i luften från alla de restauranger och mysiga barer som ligger vid kajen.

Nerja ligger fem mil öster om Malaga. Här är inte turismen lika utbredd som den är på västra delen av solkusten. Den branta, klippiga kustlinjen har hindrat bebyggelsen och gjort det omöjligt att bygga hotell direkt vid stranden. Trots detta så finns här hela 16 kilometer strand där du kan njuta av sol, bad och olika vattensporter. Annars är Nerja är mest känt för sina grottor en bit utanför stan

Header
Subject
Body
Footer