Till, från och hur du tar dig runt i Barcelona

Barcelona

Flyg till Barcelona

Från Sverige går det dagligen direktflyg mellan Stockholm och Barcelona. Barcelonas flygplats ligger 14 kilometer sydväst om centrum. I terminalen hittar du turistinformation, bankomater och växlingskontor.

Varje timme går det tåg in till centrum. Tåget tar cirka 20 minuter och kostar ca 2 euro. Stationer på vägen in till centrum där du också kan gå av är Sants, Passeig de Gracia och Estacio Franca. Vid samtliga kan du byta till tunnelbana. Vill du hellre åka buss in till centrum kan du åka med Aerobus som går var 10e minut. Bussen stannar vid Plaça de Catalunya i centrum. Resan tar 40 minuter och kostar knappt 4 euro. Taxi till centrum kostar 15–26 euro inklusive 3 euro i en särskild flygplatsskatt. Flygplatsinformationen: www.aena.es

Ta dig runt i Barcelona

Vill du inte resa så mycket så är Barcelona är en stad som är perfekt för promenader. Njut av staden till fots och upplev husen, parker och det myllrande folklivet.

Targetas är biljetter som vi rekommenderar att du köper om du ska stanna en stund i staden och resa en del med kommunaltrafiken. Targetas gäller för flera resor på tunnelbana, bussar och tåg och ger mer än 40 procents rabatt på varje resa. Du köper dem i tidningskiosker, på bagerier, Servi-Caixa och tunnelbane- och tågstationer. T-10. Gäller för tio resor och kan kombineras och utnyttjas av två eller flera personer, kostar knappt 7 euro.

Tunnelbana
Tunnelbana är ett bra transportmedel vid längre sträckor. Tunnelbanan består av fem linjer i stan som markeras genom färg och siffror. Körtrafik mellan: Sön–tor 05.00–midnatt. Fre 06.00–02.00. Lör dygnet runt. Enkel biljett kostar 1,35 euro.

Klicka för karta över Barcelonas tunnelbana »

Taxi
Barcelona har hela 10 500 taxibilar. Konkurrensen är hård och priserna överkomliga jämfört med svenska taxipriser. Minimiavgiften är 1.80 euro. Under veckoslut och helger stiger priserna med 20 procent. Även extra avgifter för större bagage. Taxi har tfn 93-300 11 00, 93-357 77 55 och 93-322 22 22.

Buss
Att åka buss i Barcelona är lätt men kan i rusningstrafik gå sanslöst långsamt. Har du gott om tid rekommenderar vi ändå att du tar bussen då du får uppleva mycket av staden samtidigt som du tar dig fram. Många linjer börjar eller slutar vid Plaça Catalunya, Plaça Universitat och Plaça Urquinona.

Header
Subject
Body
Footer