Utflyktsmål, butiker & shopping i Zürich

Zurich

Grossmünster. Zürichs viktigaste och ståtligaste kyrka med anor från 800-talet. Byggnaden, som överlevt eldsvådor, reparationer och mängder av mässor, bjuder på en hisnande utsikt över Zürich som lämnar ingen oberörd. Håll hårt i kameran och gå upp för de 187 trappstegen tills du når det södra tvillingtornets topp. Inträde till kyrkan kostar 2 franc.

Kunsthaus, vid torget Heimplatz (eller ”Pfauen”). Schweiz bästa konstgalleri med både en permanent utställning och flera flyttbara. Här njuter du av storheter som Rembrandt, Matisse, Warhol, Picasso och Monet. Men här finns också den största samlingen av Munchs verk utanför Skandinavien. Inträde 10 franc, gratis på onsdagar.

Båttur. En av de bättre korta båtfärderna är längs med Limmat-Schiff. Du hoppar på vid Landesmuseum och under en timme får du en målande tripp upp för Limmat, genom Zürichs stadskärna, och så tillbaka igen. Tillgänglig april-oktober, pris ca 3.80 franc.

Café Schober, Napfgasse 4. Gammaldags te- och konfektyrcafé med en stor mängd av småkakor och andra sötsaker. Prova den oförglömliga varma chokladen (med grädde) som sätter alla sinnen ur balans.

Paradeplatz. Spårvagnstätt torg som andas pengar och bjuder på den bästa utkiksplatsen i staden om du gillar att spana på människor. Ingen annanstans hittar du så många försäkringsbolag, banker och märkesbutiker på en sådan liten yta. Köp en glass och beskåda röran av invånare.

Butiker och Shopping

Bahnhofstrasse. Ett av de mest inflytelserika shoppingstråken i Europa. Butiker med Louis Vuitton-väskor, armbandsur för 30 000 franc och svindyra juveler finns längs hela gatan.

Konditori Teuscher, Delmoli Department Store, Bahnhofstrasse. Chokladälskarens dröm där du bland annat kan köpa champagnetryfflar i massor.

Kreis 4. Zürichs gamla arbetarkvarter är numera snyggt renoverade. Men här hittar du en uppsjö av antikvariat, secondhand-skivbutiker och andra affärer fulla med roliga prylar.

Bürkiplatz i Gamla stan. Lördagsloppmarknad mellan maj och oktober.

Schipfe. Ett av Gamla stans äldsta områden där du hittar små designbutiker med växlande handgjorda varor och konsthantverk.

Header
Subject
Body
Footer