Till, från och hur du tar dig runt i Zürich

Zurich

Många flygbolag flyger till Zürich från Sverige men vill du slippa mellanlandningar ska du välja att resa med SWISS eller SAS som flyger direkt. Flygresan tar inte mer än 2½ timme. 

Flygplatsen ligger 11 kilometer nordväst om stadskärnan. Tåg därifrån in till centralstationen Zürich HB går sex gånger i timmen och tar tio minuter. Biljett finns att köpa i någon av automaterna i flygplatsens ankomsthall.

Föredrar du att färdas på marken och vill upptäcka saker under resans gång är det ett bra sätt att resa med tåg. Tåget från Stockholms centralstation till Zürich HB tar från 22 timmar upp till lite mer än ett dygn. Tåg finns även från Göteborg och Malmö.

Ta dig runt

När du ska resa runt i Zürich lönar det sig att köpa ZürichCARD. Kortet inkluderar all transport med tåg, spårvagn, buss och båt men även transporten till och från flygplatsen.  Med  ZürichCARD får du även gratis inträde till fyrtio museer, reducerade priset på olika turer och biluthyrning, en gratis drink till middagen på tjugo restauranger samt mycket mycket mer.

Att göra staden till fots är annars ett bra förslag. Zürich stadskärna är inte särskilt stor och du hinner uppleva det mesta genom att promenera. Det finns även möjlighet att hyra cykel, vilket är kostnadsfritt. För info se www.zuerirollt.ch

Header
Subject
Body
Footer