Mat, dryck och nöjen i Zurich

Zurich

Blinde Kuh, Mühlebachstrasse 148. Det här är inte bara god mat utan också en spännande upplevelse. Du blir ledd till bordet, äter i mörker och serveras av blind personal. Menyn består av en tre rätter - kött, fisk, vegetariskt - och byts ut vecka för vecka. En av Zürich absolut mest populära restauranger vill du äta här får du boka bord veckor i förväg. Prisläge: Billigt www.blindekuh.ch.

Adlers Swiss Chuchi, Rosengasse 10, www.hotel-adler.ch. Ljus, modern restaurang med prisvärd fondue och billiga luncher med ost som huvudingrediens. Mycket klassiskt Schweiz. Prisläge: Billigt

El Parador, Luisenstrasse 43, www.elparador.ch. Spansk restaurang med liten meny. Här smakar paellan fantastiskt och det märks att det ligger kärlek i matlagningen. Stängt på söndagar. Prisläge: Mellan

Hummerbar, hotell St Gotthard, Bahnhofstrasse 87, www.hotelstgotthard.ch. Serverar hummer, ostron, persisk kaviar och andra havsspecialiteter i en inomhusmiljö av tidigt 1900-tal. Prisläge: Dyrt

Barer och nattliv i Zürich

Zürich klubbkultur har aldrig varit på så stark frammarsch som nu. Speciellt i Niederdorf och västra Zürich ligger barerna och klubbarna tätt. I industrikvarteren nordväst om Langstrasse finns rörliga svartklubbar som du hittar genom att hålla utkik efter flyers längs med gatan. Här finns även en massiv livescen koncentrerad på jazz och rock.

Föredrar du klassiskt, opera och balett före rock och jazz? Staden erbjuder ett enormt utbud av det också. 

Kaufleuten, Pelikanstrasse 18. Wall Street Journal har rankat stället som ett av världens bästa partyhak. Vägg i vägg finns baren med samma namn. Houseklubb med en publik bestående av designers, klubbkids, , musiker och annat trendigt folk som gillar att vara ute.

Rohstofflager, i korsningen Duttweilerstrasse/Pfingstweidstrasse. Här finns en salig blandning av olika liveband och dj: s som spelar. Kolla www.rohstofflager.ch för vad som gäller just när du är där.

Oepfelchammer, Rindermarkt 12. Bar med trädetaljer inackorderad i en 200 år gammal byggnad. Ölen i det lilla övre rummet lockar mängder av Zürichinvånare och det är ofta trångt. Stängt söndag-måndag.

Moods, Hardstrasse, i närheten av Schiffbau. Stans bästa jazzklubb med artister från hela världen och en restaurang precis bredvid.

Tonhalle, Claridenstrasse 7. Konserthall med ett mäktigt program klassiska konserter utförda av schweizisk orkester eller inbjuden musikgrupp.

Header
Subject
Body
Footer