Till, från och hur du tar dig runt i Genève

Geneve

Du flyger direkt till Genève från Arlanda med flygbolagen SAS och Swiss. Vill du hellre flyga från Göteborg måste du mellanlanda i Köpenhamn eller någon anna större europeisk stad.

Flygplatsen Cointrin ligger 5 kilometer nordväst om Genève. Enklaste sättet att ta sig in till stan är med tåg som tar ca 6 minuter och sedan ta dig vidare med 10: ans buss som tar 15 minuter. Köp biljett från flygplatsen.

Att ta Taxi från Cointrin till city kostar cirka 35-40 franc. Anländer du med tåg hamnar du på Genèves tågstation mitt i stan, där du hittar en informationsdisk om du skulle behöva kartor eller annat nyttig information.

Ta dig runt

Genève är en liten stad så du kan enkelt ta dig fram till fots. Några av de sevärdheter som det är längst att gå till, så som Carouge och FN: s högkvarter, är ändå bara en promenad på 30 minuter bort. Vill du rulla fram i staden på två hjul kan du under perioden maj – oktober hyra cykel kostnadsfritt men till en deposition på ca 50 franc. Du utgår då från Place de Montbrillant.

Blir du trött i benen är buss och spårvagn ett effektivt och billigt sätt att ta sig runt. Såvida du inte planerar att bege dig långt utanför Genève är det zonerna 11 och 12 som gäller, vilka är orangemarkerade på transportkartorna. Biljettautomater finns vid varje stopp och färdbevis inhandlas innan avfärd med antingen schweizerfranc eller euro. För ett par stopp betalar du cirka 3-4 franc, för dygnsbiljett ca 11 franc.

Header
Subject
Body
Footer