Resguide Genève: pärlan vid floden Rhône.

Geneve

Trots att Genève inte är större än Uppsala kommun till invånarantalet så är det ett av världens största internationella affärscentrum. 70 % av besökarna i staden är där i affärer. En kilometer från stadskärnan, vid Place des Nations, finns Internationella Röda Korset, FN: s Europahögkvarter och Eurovision. Detta betyder inte att Genève är tråkigt och stelt och endast fyllt av män i kostym, tvärt om. Genève är beläget i den fransktalande delen av Schweiz, vid bägge sidor av floden Rhône och är en av Europas charmigaste städer.

En av de mest intressanta och roliga stadsdelarna i Genève att upptäcka är bohemkvarteret Carouge. Här, mitt bland 1700-talsarkitekturen och Medelhavsboningar kryllar det av små butiker med kläder från lokala designers, gallerier, restauranger och trendiga barer där folk dricker vin och pratar bort hela nätter. Stadsdelen är en skarp kontrast till övriga Genève.

Den viktigaste symbolen och mest avbildad när man refererar till Genève är fontänen Jet d’Eau. Fontänen är enorm och trycker kraftfullt upp vatten långt upp i luften. Maffigast i Gamla stan uppe vid bergen är katedralen St-Pierre och dess kringliggande museer, medan

Övriga karakteristiska drag för staden är alla urmakare, den stora bilmässan som årligen lockar 700 000 besökare, samt det utsökta lokalproducerade vinet. Dock går nästan inget av vinet på export eftersom Genèveinvånarna själva dricker upp det mesta av det.

Header
Subject
Body
Footer