Resguide Schweiz – en blandning av otrolig natur, choklad och stora rikedomar

Schweiz

Alp-flickan Heidi, gökur, choklad och hemliga bankkonton är några av alla de klyschor som finns om Schweiz. En annan är att landet skulle vara konservativt och tråkigt. Något som dock är sant är att Schweiz är ett extremt rent land och så vackert att du ibland tror att du befinner dig mitt i ett vykort.

Trots att Schweiz är ett så litet land så har det ändå hela fyra officiella språk. Tyska talas i klar majoritet men i väster är det franska som talas, i söder italienska och i öster finns Europas enda rätoromanska minoritet. Endast en procent av Schweiz befolkning talar rätoromanska men klassas ändå som ett av landets officiella språk. 

Schweiz är också ett av världens rikaste länder. Detta avspeglas i invånarnas medelinkomst och de höga priserna men även via den vackra naturen lever landet i överflöd. Här finns höga alptoppar, gröna fjällhedar och stilla sjöar. För dig som vill besöka Schweiz och söker en storstadssemester ska söka dig till landets största stad Zürich. Detta är en modern, global metropol som kryllar av klubbar, restauranger och bra shopping.
Header
Subject
Body
Footer