Resguide Lissabon: spendera lata dagar i en av Europas charmigaste städer

Lissabon

Beläget på sju kullar på norra sidan av viken Mar del Palha ligger Portugals vackra huvudstad Lissabon. På grund av sitt läge är staden relativt kuperad så är det bästa sättet att ta sig fram med hissar och bergbanor. Något som är både roligt och praktiskt. Du kan passa på att få en bra överblick över staden.

En av de mest populära områdena i Lissabon är den gamla stadsdelen Alfama med sina smala, vindlande gator. Alfama ligger nedanför den moriska borgen Castelo de São Jorge. Stadsdelens raka motsats är Baixa, som ligger väster om Alfama. Här ligger gatorna i räta linjer och du hittar det stora torget och trafikknutpunkten Rosso, från vilken paradgatan, den tolvfiliga Avenida da Liberdade startar.

I stadsdelen Barrio Alto är en viktig cenral punkt i Lissabons nattliv. Här hittar du många av de fadoställen som är typiska för den Portugisiska kulturen. Fado brukar kallas den portugisiska bluesen och är landets egen speciella musik som måste upplevas på plats. Vill du njuta av god och billig mat har du kommit till helt rätt stad. Lissabon är en av Europas billigaste storstäder att äta ute i och även om restaurangerna i staden inte når upp i samma klass som i en stad som Paris men här hålls ändå en hög gastronomisk klass. Flest bra krogar finns i kvarteren kring Avenida da Liberdade. Men den som söker mer hjärtlighet bör i stället välja någon av restaurangerna i Baixa, Barrio Alto eller Alfama. Specialiteterna är fisk och skaldjur.

Det sköna klimatet inspirerar till ett lågt tempo och långa besök på uteserveringar. Där kan du i lugn och ro titta på folk över ett glas vin eller galao (kaffe med het mjölk). 
Header
Subject
Body
Footer