Resguide Wien: sekelskiftesromantik varvas med storstadspuls

Wien

Wien, en gång säte för ett europeiskt imperium. Många platser och byggnader i Österrikes huvudstad skvallrar om det.  Hofburgs och Schönbrunns palats är några av dem samt det mäktiga konstmuseet Kunsthistorisches Museum och dess imponerande konstsamling.

Wien andas sekelskiftesromantik. Här finns spanska ridskolan, wienervals och klassiska storheter som Strauss. Invånarna i Wien är stolta över arvet från 1800-talet och än i dag hålls baler där wienervals dansas hela natten lång.  Ett annat arv från sekelskiftet är den speciella kafékulturen där du passas upp av välklädda kypare som glider runt bland borden. Passa på att besöka ett av stadens alla kaféer när du är i Wien, det är en mycket speciell upplevelse som tar dig tillbaka till en svunnen tid. Arkitekturen i staden är en mix av byggnader i jugend och modernistisk stil. Att promenera på gatorna i Wien kan ta andan ur vem som helst. 

Trots att Wien är en stad med en lång historia och som på många sätt är fast i det förflutna så finns också en annan sida av staden. En mer modern, futuristisk sida som kämpar för att föra Wien framåt och vara framstående som modern storstad. Här finns samtida design, restauranger, shopping och nattklubbar med den senaste dansmusiken. För den som vill upptäcka bägge sidor av staden väntar ett hektiskt men intressant besök.

Header
Subject
Body
Footer