Resguide Österrike: Alptoppar, Kafékultur och konst i världsklass

Österrike

Österrike är ett land med en mäktig historia. Inte förens efter andra världskriget formades det moderna Österrike. Innan dess ingick landet i det Habsburgska riket, Österrike – Ungern. I denna supermakt ingick länder som Ungern, Tjeckien, Slovakien och delar av Jugoslavien och Polen.

I dag förknippar många människor Österrike enbart med alperna och skidåkning. De flesta turister som kommer till landet åker direkt från flygplatsen till olika skidorter. Men landet är så mycket mer än bara skidåkning, alptoppar och berg. Här finns bland annat mycket väl bevarade medeltida städer och kloster, liksom vackra fält och skogar längs den långa, slingrande floden Donau.

Här finns också vackra kulturstäder som Salzburg och huvudstaden Wien som är kända för sin historiska vackra arkitektur, kafékultur och storheter som konstnären Klimt och psykoanalytikerns fader Freud.

Österrike klassas som ett av världens mest moderna länder men många av de gamla traditionerna lever kvar i mycket vad gäller mat, arkitektur, klädsel och musik. Österrikarna tycker mycket om det egna och håller sitt land väldigt kärt.

Header
Subject
Body
Footer