Resguide Rom: Upplev den ultimata blandningen av gammalt och nytt

Rom

Rom är staden för dig som vill ha en blandning av gammalt och nytt. Här trängs både historiska kulturskatter och vackra byggnader från antiken med världens största modehus och massvis av trendiga barer och klubbar. Att uppleva allt som finns i Rom under ett besök är en omöjlighet, det bästa sättet att uppleva staden är till fots. Planera i förväg vilka av alla stora sevärdheter du vill uppleva, släng på dig ett par fotriktiga skor och insup allt det som är den eviga staden Rom. För dig som sedan är sugen på mera går det alltid att resa tillbaka igen och igen. 

Att besöka Rom är på ett sätt som att göra en resa tillbaka i tiden. Staden fullkomligt bubblar av historia. Är du en första gångs besökare i staden finns ett antal historiska sevärdheter du bara inte får missa. Colosseum, Forum Romanum, Pantheon, Vatikanstaten, Peterskyrkan och Michelangelos målningar i det Sixtinska kapellet. Ta även en titt på den vackra fontänen Fontana di Trevi där Anita Ekberg och Marcello Mastroianni badade i den klassiska Fellinifilmen Det ljuva livet så har du en bra start på din Romvistelse. Här finns också mer än 400 kyrkor, påven, smakfulla viner, trottoarserveringar och charmiga kvarterskrogar.

Tillsammans med all historisk prakt pulserar det moderna, ungdomliga Rom. En storstad som har allt du kan önska när det gäller shopping, god mat och hett nöjesliv. Stadens mest exklusiva butiker hittar du på gatorna runt spanska trappan. För dig som känner att priserna är lite väl saftiga hos designers som Valentino, Dolce e Gabbana, Laura Biagiotti och Giorgio Armani kan nöja dig med att fönstershoppa. För shopping till mer rimliga priser ska du bege dig till Via Nazionale, Via Cola di Rienzo och Via Appia Nuova, här får du mer mode för pengarna. För dig som vill testa Roms nattliv ska bege dig till Trastevere, Testaccio och Via Tor Millina. Här ligger barerna, kaféerna och klubbarna tätt på rad. 

Header
Subject
Body
Footer