Resguide Italien: Underbar mat, fotboll och häpnadsväckande natur

Italien

Ner mot Medelhavet och varmare breddgrader ligger det stövelliknande landet med ön Sicilien som en oformlig fotboll längst fram vid tåspetsen. Att resa längst den Italienska stöveln är ren njutning. Nästan inget land i Europa har sådana stora kontraster i landskapet. Här reser du från Alpernas snöklädda toppar via de vackra sjöarna Lago di Garda, Lago di Como och Lago Maggiore i norr. Vidare reser du till det underbara Toscana med sina böljande kullar och vinodlingar. Badorterna vid Adriatiska havet, den antika huvudstaden Rom och så längst ner vid stövelspetsen, charmiga Sicilien.

Italiens största passion får de nationalistiska känslorna att svalla, fotboll. I Italien är fotbollen i det närmaste religion. De lokala klubblagen är det viktigaste som finns för en Italienare, ligamatcherna är alltid fullsatta och fotbollslandslaget är betraktade som gudar. Dagen efter en fotbollsmatch går diskussioner om spelare, domare och resultat heta på landets kaféer och barer.

Italienarna är lika mångfacetterat som landets natur. Här har många nationaliteter blandats under de årtusenden som gått. Latiner har blandat sig med greker, normander och spanjorer. Men trots detta råder det inga tvivel om att italienare just är italienare. Föreställningen om hur italienare är brukar vara ganska lika hos människor runt om i världen: de är fåfänga, dramatiska, har en enorm känsla för stil, sjudande känslor och de är inte rädda för att säga vad de tycker. Oftast bekräftar både män och kvinnor från detta underbara land dessa föreställningar och det är inte konstigt att Ferrari är en hetare bil än Volvo

Header
Subject
Body
Footer