Resguide Amsterdam: Ett myller av kanaler, husbåtar, cyklar och tulpaner

Amsterdam

Amsterdam har vid sidan av Paris, Rom och London blivit en av Europas populäraste turiststäder. Många väljer att åka hit på en långweekend och upptäcka den vackra staden på vatten istället för att besöka någon av de andra klassiska weekenddestinationerna i Europa.

Amsterdam är en mycket speciell stad som en gång skapades på floden Amstels delta. Bebyggelsen reser sig stolt över vattnet och staden är ett unikt myller av kanaler, vatten och husbåtar. Amsterdam är inte Hollands huvudstad men är ändå landets viktigaste stad sett ur ett globalt perspektiv.
Här finns en enorm konstskatt och ett utbud som saknar motstycke. Här finns Rembrandt, Van Gogh, kammarorkestrar och teatrar. Även nöjesutbudet är i det närmaste ändlöst. Amsterdam en pulserande och kreativ stad med nyskapande arkitektur, med guldkantad shopping, eleganta restauranger och partynätter utan slut.

Amsterdam är också känt för sin liberala syn på droger och prostitution. Om du håller dig ifrån vissa områden i staden så som det ökända Red Light District behöver du som turist aldrig komma i kontakt med dessa mer negativa bitar av Amsterdam.

Header
Subject
Body
Footer