Resguide Holland: platt, cykelvänligt och vilda stränder

Nederländerna

Förutom Bangladesh så är Nederländerna, även kallat Holland världens mest tätbefolkade land. På grund av att landet inte längre räcker till så har man brett ut sig i havet. Med hjälp av konstgjorda vallar har man torrlagt delar av havsbotten och som en positiv effekt fått några av världens bördigaste lerjordar, perfekt för att odla. Här spirar jorden i växt husen så att det knakar och snittblommor och tulpanlökar exporteras i mängder varje år. Landet sträcker sig aldrig högre än 50 meter över havsytan och på fälten betar kossor som förser oss människor med de smakrika ostarna Edamer och Gouda.

Holland är ett mycket platt land vilket gör det perfekt för en cykelsemester. Här finns fina cykelleder du kan följa och sakta glida fram längst vilda stränder, fält och sanddyner. Någon riktig skog finns inte alls i Holland. Landet är rikt, globalt och internationellt. Jordbruket eller jakten har sedan hundratals år fått stå tillbaka för handeln.

Runt om i Holland finns mysiga små städer så som Delft, Haag och Groningen som fullkomligen osar av historia, men också storstadsmetropoler som Amsterdam och Rotterdam. Här finns några av världen bästa museum fyllda till bredden med mästerlig konst. Bland annat finns här Van Gogh museum som är ett måste vid ett besök i Hollands huvudstad. Vid ett besök i Landet kan du även hänge dig åt annan kultur från före detta holländska kolonier som Holländska Indien och Holländska Guyana, resterna av det inflytelserika globala Ostindiska kompaniet.
Header
Subject
Body
Footer