Resguide Aten: En högljudd, svettig och exotisk stad med stänk av orienten.

Aten är en fantastik blandning av Europa och Asien. Här blåser de torra ökenvindarna och det speciella ljuset finns inte någon annanstans än här. Staden myllrar som Mellanöstern och doftar som Turkiet. Aten är en Europeisk Orient som är högljudd, vacker och oförskämd på samma gång. Tempot här liknar inget annat i en Europeisk stad.  Här festar de unga till långt in på småtimmarna och shoppingen är i samma klass som i Paris eller London.

Aten är en väldigt utbredd stad som saknar en tydlig centrumkärna med tillhörande förorter. Det moderna Atens centrala punkt är Syntagma. Här ligger det vackra hotellet Grande Bretagne och parlamentet som en gång i tiden var Greklands kungliga slott.  Precis under torget ligger tunnelbanestation för två av Atens nya tunnelbanelinjer.

Den mest populära stadsdelen bland turister som kommer till Aten är Plaka. Här är de raka gatorna och de räta vinklarna från det moderna centrumet utbytta mot snirkliga smågator och smala gränder. Här kryllar det av små kvarterskrogar, barer och nattklubbar och souvenirbutiker. De flesta av Plakas gator är även bilfria. Här finns också den romerska marknadsplatsen och du har ständigt Akropolis närvarande.

Stadsdelen Psyrri är en spännande plats. Om dagarna är detta en ganska rörig vardagsstadsdel men på kvällar och nätter förvandlas området till nöjeskvarter för Atens unga. Bege dig hit om du är sugen på en spännande barrunda. Ett bra tips är gågatan Anargyron.

Header
Subject
Body
Footer