Utflyktsmål, butiker & shopping i Nice

Nice

Utflyktsmål

Promenade des Anglais är ett av världens mest berömda promenadstråk. Här är det ständigt liv och rörelse av joggare, inlinesåkare, cyklister, turister, pensionärer, förälskade par, finklädda damer och herrar och allt där emellan. Känner du inte själv för att promenera kan du sätta dig i någon alla de blå stolarna som står utplacerade längst hela strandpromenaden.

Cours Saleya Färgstarkt marknadstorg i Gamla Stan, inringat av barer och restauranger som med rätta en av de mest populära platserna för turister i Nice. Dagtid lockar blomstermarknaden och kvällstid det vimlande folklivet.

Cathédrale Orthodoxe Russe Saint Nicolas Här i Nice finns den största ryska religiösa byggnaden utanför Ryssland själv. Byggnaden invigdes 1912. Med sina imponerande lökkupoler utgör den ett exotiskt inslag i stadsbilden. Boulevard du Tzarewitch, väster om järnvägsstationen.
Stängt i samband med gudstjänst sön förmiddag samt vid vissa ryska högtider. Vårdad klädsel, inga shorts eller ärmlösa tröjor.

Musée Matisse I stadsdelen Cimiez, i en vackert renoverad villa från 1600-talet, visas en beundransvärd samling av konstnärens verk. Matisse bodde i Nice från 1917 fram till sin död 1954. 164 Avenue des Arènes, www.musee-matisse-nice.org. Med busslinje 15 kan du åka gratis mellan Matisse-museet och det närbelägna Chagall-museet, fråga efter biljett i receptionen.

Shopping och butiker


De flesta affärer har öppet mellan måndag och lördag 10.00–19.00. Vissa stänger under ett par timmar för lunch. Detta är allra vanligast i Gamla stan. Här är oftast också butikerna stängda på söndagar och måndagar. 

Avenue Jean Médecin heter den stora affärsgatan med shoppingcenter, varuhus och mängder av mindrebutiker. Här är tillgången stor, men gatan är väldigt trafikerad och ibland enerverande bullrig.

Avenue de Suède, Rue paradis och Avenue de Verdun De tre gatorna formar ett slags triangel med exklusiva märkesbutiker som Louis Vuitton, Chanel, Hermès, Cartier, Armani, Sonia Rykiel, Kenzo och Max Mara. Här räcker det att fönstershoppa om du inte har en extremt välfylld plånbok. På gågatorna som ligger intill finns gott om småbutiker där du kan shoppa betydligt billigare.

I Gamla stan finns den roligaste och mest skiftande shoppingen. Delikatessaffärer, udda Butiker och souvenir- och second hand-butiker ligger tätt i de ringlande medeltida gränderna.

Galeries Lafayette är ett anrikt Parisvaruhus och här i Nice ligger dess största filial. Här på fem våningsplan säljs kläder, accessoarer, skönhetsprodukter, mat, vin och mycket mer av högsta kvalitet. Underbart ställe som bör besökas under en shoppingrunda. 6 Avenue Jean Médecin, www.galerieslafayette.com. Öppet mån–lör 09.00–20.00.

Nice Etoile Kolossalt, modernt och smakfullt shoppingcenter i fyra våningsplan med drygt 80 butiker, utbudet är blandat. Allt från exklusivt designermode till enklare klädbutiker. 30 Avenue Jean Médecin. Öppet mån–lör 10.00–19.00.

Moustache En butik som i första hand vänder sig till män. Citykläder till bra priser. 17 Avenue Jean Médecin. Öppet mån–lör 10.00–19.00.

Header
Subject
Body
Footer