Områden och stadsdelar i Nice

Nice

Strandpromenaden, Promenade des Anglais, är det världsberömda, palmkantade promenadstråket som sträcker sig längs hela stranden vid Änglarnas bukt, Baie des Anges, från flygplatsen in till stadens centrum. Strandpromenaden skapades på 1800-talet för att brittiska aristokrater bekvämt skulle kunna röra sig vid havet. Vid parken Jardin Albert 1er byter vägen namn till Quai des États-Unis och fortsätter bort mot hamnen.

Den moderna staden ligger ungefär mellan järnvägsstationen och Promenade des Anglais. I den här delen av Nice finns hotell, gågator och shoppingstråk. Här finns mängder av butiker, restauranger, kaféer och barer. En bra mix av lyx och enkelhet. 

Vieux Nice Gamla stan, en färgstark, charmig stadsdel med ett vimlande folkliv både dag som natt. Vieux Nice breder ut sig öster om Place Masséna och Boulevard Jean Jaurès. Här finns vackra torg som Cours Saleya och Place Rossetti och ett virrvarr av smala gränder som slingrar sig fram mellan 1600- och 1700-talshus. Annorlunda butiker med kläder och prylar blandas med kaféer, barer, bagerier, delikatessbutiker och mysiga restauranger.

Le Château och hamnen en bit bortom Gamla stan sträcker sig den 92 meter höga kalkstensklippan Colline du Château mot himlen. Slottet som gav kullen dess namn en gång i tiden finns tyvärr inte kvar men utsikten härifrån är helt fantastisk. Här kan du snabbt och enkelt skaffa dig en överblick över stadens olika delar och änglabukten. Nedanför den östra sidan av Le Château ligger hamnen. Här trängs de rikas lustjakter med lokalbefolkningens fiskebåtar. Vill du ge dig ut på en dagsutflykt så går det härifrån färjor till den vackra ön Korsika. Pirerna omges av barer och restauranger och vackra 1700-talshus i milda terrakotta- och ockrafärger. Det är dessa hus och änglabukten som ofta får representera Nice på vykort.

Header
Subject
Body
Footer