Resguide Frankrike: Kokkonst, ost och viner i världsklass


Frankrike, njutningens förlovade land. Här finns allt för dig som älskar god mat och viner. Det franska köket har rykte om sig att vara ett av de bästa i världen och det med all rätt. Franska specialiteter som creme brulée, crepes, omelette, chevré och sniglar är älskade rätter som njuts världen över.  De franska vinerna har fortfarande en särställning bland vinexperter och är kända för sin högt utvecklade smak. De flesta av oss känner till vindistrikt som Champagne och Bordeaux där några av världens bästa viner produceras. Frankrike är också ostarnas förlovade land och det framställs nästan 500 olika sorters ost i landet. Ofta är ostarna gjorda på get – eller komjölk

Frankrike är Europas näst största land och med stora kontraster i sin dramatiska, vackra natur. Man kan knappt tro att de snöiga alperna i öster tillhör samma land som den soliga Rivieran i söder. Däremellan sträcker sig böljande gröna kullar i Normandie och Provence, slätter och högplatåer i Alsace och Picardie, gröna dalgångar i Dordogne och mäktiga klippor i Bretagne.

Landet har också något som inget annat land har, den magiska staden Paris. En stad så fantastisk att det tar andan ur besökaren. En dånande, pulserande storstadsmetropol med hela 9 miljoner invånare. Paris är en stad som påverkar dig och tar fram det mest romantiska och kreativa i människor. Det är inte svårt att förstå att konstnärer och författare har lockats hit genom alla tider. Fransmännen är ett folk som är mycket stolta över Paris och hela sitt land och det har de all rätt att vara. Här är det gott att vara!

Header
Subject
Body
Footer