Till, från och hur du tar dig runt i Helsingfors

Helsingfors

Ett av de vanligaste och billigaste sätten att resa över till Helsingfors är med något av färjebolagen Viking Line och Tallink & Silja Line som dagligen trafikerar sträckan Stockholm – Helsingfors. Många kombinerar en kryssning med en natts övernattning på hotell i Helsingfors. Priset för en biljett med någon av färjorna varierar med säsong och olika avgångar men ibland finns till och med erbjudanden om kostnadsfria resor över östersjön.

Vill du ta dig fram snabbare kan du på endast en timme med flyg vara framme i Helsingfors. Från Arlanda går dagliga avgångar till Helsingfors internationella flygplats Vanta med flygbolag som SAS, Finnair och Blue1.

Flygplatsen ligger 19 kilometer utanför centrala Helsingfors. Du tar dig in till staden med buss. Finnair kör egna flygbussar du kan välja att resa med. Taxi rekommenderas inte då det tenderar att bli ganska

Ta dig runt i Helsingfors

Eftersom Helsingfors är en liten storstad så kan du enkelt promenera överallt. Helsingfors har dock en kollektivtrafik som håller hög europeisk klass. Vill du se mycket av staden kan du åka spårvagn 3T som går en slinga genom centrum. Det finns också en tunnelbana men denna består egentligen bara av en linje som går i öst och västlig riktning.

Du kan köpa en engångsbiljett som gäller för tunnelbana, spårvagn, buss och Sveaborgsfärjan. Annars finns 1,3 eller 5-dygnsbiljetter att köpa i automat, på turistbyrån eller vis metrostationen vid Järnvägstorget.

Header
Subject
Body
Footer