Resguide London: Staden för dig som vill se världen

London

London är en av Europas absolut största städer. Hit kommer miljontals turister varje år för att uppleva storstadspulsen, nöjesutbudet och kanske se en och annan fotbollsmatch. Vi svenskar älskar London, många tycker att det är nästan som att vara hemma, bara lite större. Kanske har det något att göra med att vi svenskar är ganska lika engelsmännen. Vad det än är så kommer vi gärna tillbaka till denna trevliga storstadsmetropol gång på gång.

London är en stad som har allt. Här finns hela 250 museer, 17 548 k-märkta hus, 5 325 pubar och barer, 344 marknader och drygt 12 000 restauranger och kaféer. Men här finns också allt som inte går att sammanfatta i statistik. Här finns multietniska Brixton, Buckingham Palace, konservatism, plommonstop, vingummin, postmodernistiska Docklands, Tate Modern, dimma längs Themsen, Fish and chips, röda dubbeldäckare, Soho och Bond Street.

Staden sover aldrig. När någon går upp går någon annan och lägger sig och storstadspulsen snurrar vidare. Här kan du dansa till klubbmusik i neon eller se en rockkonsert i en svettig källarlokal. Museerna har gratis entré och fotboll spelas alltid på lördagar. Den som vill se världen, ser London.
Header
Subject
Body
Footer