Resguide England: välkommen till pubbarnas förlovade land

Storbritannien

England är den största av de fyra riksdelar som bildar Storbritannien. Det är vanligt att England blandas ihop med Storbritannien vilket är ganska förståeligt då England symboliserar mycket av det vi förknippar med de brittiska öarna: Popband, te, fotboll, pubbar, popmusik och öl.

I England är kontrasterna påtagliga. Här finns storstadsmetropoler som London, Birmingham och Manchester men också en levande landsbygd fylld av idylliska byar och lantliga slott där tiden stått stilla. England är framstående på många plan och Storbritannien har en betydelsefull ställning i världen. Brittisk musik, design och fotboll skördar framgångar världen över.

Engelsmän har karaktärsdrag som drar åt två olika håll. Å ena sidan är de väldigt nationalistiska och gammalmodiga med en humor som är utmärkande sarkastisk. Å andra sidan är de mycket vänliga och blygsamma. Det karaktärsdrag som man kanske först tänker på är engelsmännens artighet. Att använda ord som "please", "thanks" och "sorry" så ofta som möjligt vid ett samtal med en engelsman är ett bra tips för dig som inte vill bli betraktad som ohyfsad och oartig.

Det offentliga livet är viktigt för engelsmännen som håller stampuben varmt om hjärtat. Ett besök där efter jobbet för en öl, samtal och skratt med goda vänner är extremt viktigt för de flesta engelsmän. 

Header
Subject
Body
Footer